Kan hälv...

Mio har gjort en otrolig upptäckt. Han har kommit på att han själv kan välja vad han vill äta och inte.

 

Från han var 4 månader så har han accepterat vad vi än stoppat i hans mun. Men sen några veckor tillbaka så äter han bara det han själv stoppar in. Alla skedar (med undantag för de med havregrynsgröt på) möts av ett bestämt skakande på huvudet.

 

Vilken fantastisk upptäckt. Att själv kunna kontrollera vad han vill äta. Detta vill vi uppmuntra!

 

 Och då tänkte jag på er. Att ni har säkert massa bra tips. Vad kan ni komma på som är vegetariskt och som Mio kan plocka upp själv att äta. Tänk blåbärstorlek. Det han oftast äter nu är just blåbär, kikärtor, ärtor, majs, björnbär och banan. Och bröd och kex i alla möjliga former. Potatisbitar accepteras ibland och lika så sojabiffar.

Ok, nu er tur!



Kommentarer
Postat av: Emelie

Kokta tärnade morötter, broccoli, mango, klippta mandarinbitar. All frukt och mjuka grönsaker går ju! Har du provar palsternacka? Det kanske han gillar. Jag längtar tills jag får börja prova lite med Alma, men hon är ju lite för liten ännu...!



Kram på er!

2011-01-05 @ 18:39:03
Postat av: Marie

Bra tips fina emelie!! Och kan du maila mig lösenordet för din blogg? Vill se och veta mer om fina alma!!

2011-01-06 @ 18:10:08
Postat av: Ture

Jag brukade äta räkor med någon pasta i Turelagom storlek. Har alltid gillat pannkaka. Vanlig tunn kan varieras med tjock i ugn. I smeten kan man ha blåbär, apple o kanel, morötter och/eller squash. Gillar han bröd kan man baka eget. Någon sconesvariant. Det är enkelt och går snabbt. Man kan blanda i vad som helst. Så blir de matigare. Roligt att vara med och blanda också. Apropå kladd så kan man ju äta gröt själv med händerna, om den inte är så varm. Majskolv var en favorit i somras. Kidneybönor. Mango, hallon och jordgubbar. Äggröra. Omelett med det som finns hemma. Morotsbiffar. Om Mio tycker om att dricka själv ur flaska kan man göra smoothie. Eller soppa. Linssoppa tex.

2011-01-11 @ 17:47:48
URL: http://lochl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkomna.

Vi heter Marie, Petter och Mio.

Vi är en vanlig familj som bestämde oss
för att bryta invanda mönster och skapa
vår egen lycka.
För ett år sedan sålde vi lägenheten i Stockholm, packade två resväskor och flyttade till Spanien. Nu bor vi i Sverige igen men forsätter att skapa vår egen lycka här.

Vi tror på att ta
ansvar för sig själv
och att barn föds som de ska vara och vi föräldrar får delta i
deras utveckling.

Och så tror vi på kärlek.

Kontakt: [email protected]


Visst vill du skriva in din e-mail och få ett mail när vi skrivit nytt:

RSS 2.0