Att provocera sig själv.

Har du blivit provocerad den senaste veckan? Har du blivit irriterad på någon? Har du stört dig på något du sett på teve eller läst i någon blogg? Har du känt dig sviken?

Grattis, då har du haft chansen att lära dig något om dig själv.

För varje gång som något eller någon väcker en stark känsla hos oss så säger det något om oss själva.

Tycker du att en annan människa har en fruktansvärt irriterande egenskap så är det för att du också har den egenskapen men föraktar den hos dig själv. Du vill inte kännas vid den. Kanske har du tillräckligt många gånger fått höra att just det sättet att vara inte är fint.

Känner du dig sviken och tycker att någon nära dig har gjort dig illa så förstår du inte att det bara handlar om den personens tillkortakommanden. Du tar på dig skulden själv och tänker långt där inne: "Ja, mer värd än såhär var jag inte, jag visste väl det". Och så mår du sämre och sämre och tycker mer och mer synd om dig själv.

Tänk vad skönt om du i alla de situationerna kunde tänka: "Oj, vad jobbigt det här måste vara för den här personen som tvingades göra såhär pågrund av sina egna problem."

Att hitta tryggheten hos sig själv är en enorm lättnad och gör att du kan börja stödja andra människor istället för att provoceras av dem.

Bara du kan skapa din egen lycka. Ingen annan. Gör inte dig själv otjänsten att vänta på att någon annan ska få dig att bli lycklig. Så kommer bonusen av sig själv sen. Att du sprider kärlek och får kärlek tillbaks. Helt gratis.


Kommentarer
Postat av: Mälan

Känns som attjag läst något om dessa fenomen nyligen ;) Hoppas ni mår bra! Kram

2011-01-27 @ 12:11:45
Postat av: Maria.

Hejsan! Tack för din kommentar hos mig. Vilken fin blogg du har och tänkvärt inlägg! Kram, Maria.

2011-01-27 @ 12:29:45
URL: http://hemmahosmariaskytt.blogspot.com/
Postat av: lina

Kloka ord. Har ett litet tillägg bara till de där om man stör sig på något hos någon annan..de behöver inte alltid bara betyda att det är en egenskap man själv har som man föraktar, det kan ju även exempelvis vara något man saknar o önskar att man själv hade. det som är intressant är att känslan den andra personen framkallar alltid säger något om mig, för det är ju bara jag som känner så. så om man ifrågasätta varför just den känslan uppstår, kan man komma på mycket intressanta saker om sig själv!

2011-01-27 @ 15:30:19
URL: http://linasblogg.blogg.se/
Postat av: Marie

Mälan: Är det vår älskade Kay du tänker på?

Lina: DU är klok! Och ja, absolut tror jag att det kan vara att det är något man eftertraktar hos sig själv och som man isåfall redan har egentligen fast kanske långt inne.

2011-01-27 @ 15:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkomna.

Vi heter Marie, Petter och Mio.

Vi är en vanlig familj som bestämde oss
för att bryta invanda mönster och skapa
vår egen lycka.
För ett år sedan sålde vi lägenheten i Stockholm, packade två resväskor och flyttade till Spanien. Nu bor vi i Sverige igen men forsätter att skapa vår egen lycka här.

Vi tror på att ta
ansvar för sig själv
och att barn föds som de ska vara och vi föräldrar får delta i
deras utveckling.

Och så tror vi på kärlek.

Kontakt: info@miomedia.se


Visst vill du skriva in din e-mail och få ett mail när vi skrivit nytt:

RSS 2.0