Avgörande.

I somras bestämde vi oss för att flytta till Spanien. Det har alltid varit vår dröm att bo utomlands men rädslor hindrade oss länge att ta steget. "Tänk om något går fel", "vi har det ju ganska ok här hemma ändå" och "det är väl enklare och säkrare att bo kvar i Sverige"....

Vi diskuterade i timmar. Var rädda för att åka men fick panik när vi tänkte på att bo kvar i de fängslande mönstren. Vi var inte sanna mot oss själva men levde ett liv där vi visste hur allt fungerade. Riskfritt. När man inte är nära sig själv är det väldigt lätt att tro att räddningen är att följa strömmen.

Så vi vacklade.

Avgörandet kom för mig efter att jag börjat lyssna på Janesh Vaidyas (författaren till "I det sista regnet") tankar. Han berättade om en man som står på en strand. Mannen har byggt en båt som ska ta honom till hans drömmars ö på andra sidan sundet. Båten var färdig men det var så höga vågor så mannen bestämde sig för att vänta tills vågorna lugnat sig. Han väntade dag efter dag men vågorna var ständigt närvarande, ibland höga, ibland låga. Mannen vågade inte ge sig ut. Dagarna blev månader och månaderna blev år. Mannen dog till slut utan att ha krossat sundet till den vackra ön.

Tänk att ön är din största dröm i livet, båten ditt redskap för att ta dig dit och vågorna alla rädslor och hinder som du bygger upp i ditt huvud. Låter du dem stoppa dig så kommer du aldrig nå din dröm. 

Du lever bara nu. 

Jag blev livrädd. Men inte för samma saker som förut. Utan för att leva livet utan att delta i det.

Och i den stunden bestämde jag mig för att leva det här livet här och nu. Inte lyssna till alla negativa tankar i mitt huvud. Inte bara leva av dagarna och klara sig igenom livet hyfsat helskinnad. Nej, istället gör jag nu som citatet här ovan.

I promise myself to live until I die....


Kommentarer
Postat av: Kicki

Underbar blogg! Tänkvärda tankar ni delar med er av och underbara bilder. Tack! Hittade er genom en tidning nu på morgonen, kul! Har ej läst boken: I det sista regnet men snart. Ha det gott!

2010-12-19 @ 10:37:34
Postat av: Yohanna

Härlig presentation i högerspalten! Sparar denna blogg å läser vartefter! Inspirerande!

2010-12-19 @ 12:07:56
URL: http://maiplu.se
Postat av: Marie

Vad roligt, tack så mycket! Ja, läs boken! Och ge den till alla du känner Kicki! För en sannare värld.2010-12-19 @ 19:04:56
URL: http://monsterbloggen.webblogg.se/
Postat av: Mälan

Ja, det gjorde ni ju alldeles rätt i! flyttade alltså..Vill ha, ska ha, den boken :) Kram

2010-12-19 @ 22:26:20
Postat av: Preciosa

HejEn av våra medlemmar lade in artikeln om er i Wendela på Spanienforum.se.Detta forum är gratis och vi ventilerar det mesta om Spanien där.

Frågor och svar lägger vi in.Man lär sig något nytt om Spanien varje dag genom medlemmarna och man behöver inte logga in för att läsa.

Ciao P (moderator)

2010-12-20 @ 14:51:00
URL: http://www.spanienforum.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkomna.

Vi heter Marie, Petter och Mio.

Vi är en vanlig familj som bestämde oss
för att bryta invanda mönster och skapa
vår egen lycka.
För ett år sedan sålde vi lägenheten i Stockholm, packade två resväskor och flyttade till Spanien. Nu bor vi i Sverige igen men forsätter att skapa vår egen lycka här.

Vi tror på att ta
ansvar för sig själv
och att barn föds som de ska vara och vi föräldrar får delta i
deras utveckling.

Och så tror vi på kärlek.

Kontakt: info@miomedia.se


Visst vill du skriva in din e-mail och få ett mail när vi skrivit nytt:

RSS 2.0